français nederlands
onthaal

Regelmatige activiteiten :

Dag na dag :

Het 30de Ambachts- en Kunstenaarsfeest van Torgny, op 15 juli 2018

Deze zomerfestival verenigt verschillende artiesten van bij ons, en geeft u tevens de mogelijkheid om de specialiteiten te ontdekken van de streek, alsmede de wijnboeren van Torgny.
Verschillende animaties en muziek, dit alles heeft plaats in de straten van het zuidelijkste dorpje van België.


Bilo Latscho Reeds 29 jaar organiseert onze VVV de derde zondag van juli een uniek feest in het zuiden van onze Gaume, een feest welk meer dan een honderdtal artiesten verzamelt, komende vanuit heel het land en het naburige Frankrijk.

Wij verwachten talrijke artiesten welke de vrucht en de passie van hun werk zullen tentoonstellen.
Ons feest is uitsluitend voorbehouden aan artiesten en ambachtslieden. Enkel en alleen hun eigen verwezenlijkingen mogen tentoongesteld en verkocht worden! De gewone handelsartikelen zijn dus niet toegelaten. De organisatoren behouden zich het recht om eventuele kandidaten te weigeren welke aan deze verplichting niet zouden voldoen. Het inschrijvingsformulier kan uitgeprint worden en per post teruggestuurd. Gelieve tevens de aard van uw kunstarbeid te vermelden, teneinde wij uw inschrijving kunnen aannemen.
Daniel Lallemand op werk Voor meer inlichtingen, gelieve ons telefonisch te kontakteren. Het is met het grootste plezier dat wij u tewoord zullen staan

Op de hellingen van de straten van het dorp volgen de kraampjes zich op, welke verschillende soorten ambachten huisvesten, zoals beeldhouwers, kantwerksters, pottenbakkers en al wie met de handigheid van zijn handen verschillende voorwerpen bewerken, welke voor uw ogen verwezenlijkt worden.

Het is tevens het ogenblik om enkele lokale schilders te ontdekken welke hun kunstwerken tentoonstellen in de schuren van het dorp.

Muzikale ensembles en folkloristische groepen mengen zich tussen het publiek.

Dan ontdekt men plots het genoegen van het slenteren en ontmoetingen te doen, alsmede van te luisteren, ontdekken, kopen of eenvoudigweg te proeven . . .

De kunst en muziek vormen een goed gezelschap, de straten en pleintjes van Torgny weergalmen tevens tijdens deze zondag van een uitzonderlijke animatie.

La 18ème. foire artisanale de Torgny

Ontdek de “bijzonderheden van de daganimaties”: ….en nog andere groepen !

Toegang tot het feest is volledig gratis, alsmede de pendelbus (alle 20 minuten, vertrek : oude station Lamorteau), talrijke animaties, tot groot genoegen van groot en klein… Het volledige programma is in de maak.
L'Avenir du Luxembourg Met de steun van de persgroep:

________________________________________________________

Les éditions 2009 à 2013 en images…

La 25ème fête des artistes et artisans vue par José Burton

Op de lokaal televisie TV Lux :

- 25 07 2013 :
La 25ème fête des artistes et artisans à Torgny

- 19 07 2012 :
La fête des artistes et artisans à Torgny

- 21 07 2010 :
La fête des artistes et artisans à Torgny

- 20 07 2009 :
La fête des artistes et artisans à Torgny

Réalisé par ALYSSE.INFO / Mises à jour par le S.I. Le Méridional
487585 visites sur cette page / Dernière modification le 28/08/2018 à 14h44