français nederlands
onthaal

Het dorp van Dampicourt.

Dampicourt is een voorbeeld van een typisch Lotharingse dorpstraat.

De kerk St Georgius De kerk, welke toegewijd is aan Sint Georgius, is gedateert van de tweede helft van de XIX eeuw. In de kerk vinden wij een standbeeld van de heilige maagd (XIV eeuw). Het gepolychromeerde stenen beeldje wordt door de inwoners van Dampicourt tenzeerste vereerd.

Naam van de inwoners : de Dampicourtois, 742 inwoners op datum van 31.12.06.

Heden is het dorp een samenvoeging van de verleden gemeenten Dampicourt en Mathon-Aigremont. Ondertussen is Dampicourt de hoofdplaats geworden van de gemeente Rouvroy.

170 miljoen jaren geleden was dit gebied bedekt door de zee, die zich daarna terug getrokken heeft. Tijdens opgravingen, -uitgevoerd in 1860 , werd op de plaats genaamd “le Rivage” het skelet ontdekt van een plésiosaure homalos . Dit skelet is te bewonderen in het museum voor Nauurwetenschappen in Brussel.

De Sint-Anna kapel, welke wij tegenkomen bij het verlaten van het dorp, is het enige wat er overblijft van het kluizenaarsverblijf welke in 1793 vernield werd door de franse revolutionairs.

Het dorp wordt omringd door twee rivieren, de Ton en het schilderachtige riviertje de Chevratte welke hier samenvloeien.

Het riviertje de Chevratte, rue du Moulin

Réalisé par ALYSSE.INFO / Mises à jour par le S.I. Le Méridional
507988 visites sur cette page / Dernière modification le 28/08/2018 à 14h44