français nederlands
onthaal

In de omgeving, Avioth

Onze-Lieve-Vrouw van de velden . . .

De basiliek Van zodra men dit kleine dorp nadert, staat men onmiddellijk vol bewondering voor de aanwezigheid van deze indrukwekkende gotische kerk.

Onze-Lieve-Vrouw en Jésus Vanaf het begin van de 12de eeuw, heeft deze eredienst aan Onze-Lieve-Vrouw van Avioth zijn ontstaan te danken aan een standbeeld van een gezetene Heilige Maagd, welke onherroepelijk teruggekeerd was, naar haar oorspronkelijke vindplaats, nadat zij verplaatst was naar de kerk van St Brice, 2 km verder.

De oorspronkelijke romaanse kerk, welke hier gebouwd was bleek zeer vlug te klein te zijn, om de talrijke pelgrims te ontvangen.

In de voorkant, de Recevresse Het is tijdens de 13de en 14de eeuw dat de huidige kerk opgericht werd. Tijdens het begin van de 15de eeuw werd de “Recevresse” bijgebouwd. Dit monument, enig in zijn soort, diende om giften in natura te ontvangen, welke in de loop der tijden aan de kerk zijn huidige schitterende laat-gothische stijl bezorgde.

Op te merken valt de talrijke beelden, de uitdrukking van de waterspuwers, de kerkramen, het gotische tabernakel en het oude standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw.

Ieder jaar, op 16 juli is er een bijeenkomst van talrijke pelgrims komende van de drie naburige landen.

Geleide bezoeken van mei tot oktober van dinsdag tot zaterdag en één op twee zondagen om 10.30 u, 15 u en 17 u.
Inlichtingen en reservatie : gemeentehuis van Avioth – vereniging “Anim’Avioth” tel/fax 00 33 (0)3 29 88 90 96
Voor een volledig virtueel bezoek : www.avioth.fr

Beschrijving van twee wandelingen VTT van Hugues Van Rymenam (42 km of 10 km) rond Avioth

Réalisé par ALYSSE.INFO / Mises à jour par le S.I. Le Méridional
515759 visites sur cette page / Dernière modification le 09/04/2019 à 14h18