français nederlands
onthaal

In de omgeving, Marville

Een renaissance dorp, spaanse gevels, een kerkhof, een knekelhuis . . .

Renaissance gevels Kenmerkend voor het dorp Marville is zijn bijzondere bouwstijl ttz. zijn renaissance gevels, zijn versterking en zijn poternes.

Tijdens de spaanse bezetting van de Nederlanden in de16de eeuw kende Marville zijn bloeitijdperk. De mooiste gevels van het dorp zijn ontstaan, dankzij de vestiging van adellijke families, rijke burgers en handelaars, aangetrokken door de welvaart.

De kerk, in het centrum van het dorp De mooie gothische kerk van de 13de-16de eeuw is een bezoek waard voor zijn rijk interieur.

U zult Marville niet verlaten, alvorens het kerhof van Saint Hilaire bezocht te hebben. Dit kerkhof zal u bereiken via een mooi weggetje in de schaduw van oude eikenbomen.

De romaanse kapel St-Hilaire is omgeven door een kerkhof, welke u onvermijdelijk zal bekoren door zijn kalmte. Buxus boompjes groeien tussen de grafstenen, die wanordelijk verspreid liggen. Op te merken valt een Piëta van 15de eeuw en enkele mooie kalvariebergen.

De kapel en zijn kerkhof Alvorens het kerkhof te verlaten moet u in elk geval het knekelhuis gezien hebben. Het bevat 40.000 schedels.

Men kan er volgende bemerking lezen :
De 40.000 schedels “Wij waren zoals jullie,
U zult worden zoals wij zijn,
Bid voor ons”.

Deze bemerking doet ons aan de harde werkelijkheid van het leven denken.

Inlichtingen bij het gemeentehuis van Marville : 00 33 (0)3 29 88 15 15. en images

Réalisé par ALYSSE.INFO / Mises à jour par le S.I. Le Méridional
511920 visites sur cette page / Dernière modification le 28/08/2018 à 14h44